ΑνακοινώσειςΕυρωπαϊκά ΠρογράμματαΟι δράσεις μας

«Η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία: ένα διαρκές διακύβευμα» Η ομάδα EPAS 5ου ΓΕΛ τιμά τη ΓΥΝΑΙΚΑ

Με μεγάλη επιτυχία και  σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/3/2024, στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Σχολείου μας η προγραμματισμένη εκδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας με θέμα «Η θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία: ένα διαρκές διακύβευμα».  Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την ομάδα EPAS – Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία εργάζεται πάνω στον θεματικό πυλώνα της προάσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της εξάλειψης των διακρίσεων και της συμπερίληψης.

Την εκδήλωση προλόγισε η Διευθύντρια του Σχολείου κα. Δρακωνάκη Μαρία, η οποία και καλωσόρισε τους/τις εκλεκτούς προσκεκλημένους ομιλητές/τριες. Αρχικά, χαιρετισμό απηύθυναν η Ευρωβουλευτής κα ΄Ελενα Κουντουρά, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανόλης Καρτσωνάκης και ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου κ. Αντώνης Φουντουλάκης. Ακολούθησαν εξαιρετικές ομιλίες – παρουσιάσεις, από την Αντιπεριφερειράρχη Πολιτισμού και Ισότητας της Περιφέρειας Κρήτης κα Γεωργία Μηλάκη, την Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού του Δήμου Ηρακλείου κα Φιλαρέτη Δαφέρμου – Χρονάκη, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος της Επιστροπής Ισότητας του Πανεπιστημίου  κα Βενυχάκη Μαρία, καθώς και την κα Σταυράκη Μαρία και κα Γερακάκη Ελένη, εκ μέρους του Συνδέσμου Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Νομού Ηρακλείου.

Στο δεύτερος μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η βράβευση της κας Σουζάνας Παπαδοπούλου, ομότιμης καθηγήτριας του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης για την εξαιρετική προσφορά της στον χώρο της εκπαίδευσης. Για την αφοσίωση και την αγάπη της στην επιστήμη των Μαθηματικών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης μίλησαν η Σχολική Σύμβουλος Μαθηματικών Ηρακλείου – Ρεθύμνου κα Ειρήνη Περυσινάκη, ο ομότιμος καθηγητής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Νίκος Τζανάκης, και ο Μαθηματικός του Σχολείου μας κ. Μιχάλης Λαπιδάκης.

Ευχαριστούμε θερμά τους/τις ανωτέρω ομιλητές/τριες, τον εκπαιδευτικό του Σχολείου μας κ. Γκουγκούση Σωτήρη για την επιμέλεια ήχου και την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης, αλλά και τους/τις μαθητές/τριες του προγράμματος EPAS που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης με ζήλο και ενσυναίσθηση, κάνοντας μας να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο.

Με χαρά και συγκίνηση, τιμώντας τη Γυναίκα και προασπίζοντας τα δικαιώματά της οραματιζόμαστε ήδη την επόμενη εκδήλωση!