ΑνακοινώσειςΕθελοντισμός

ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ … στο 5ο ΓΕΛ

Ένα πρωτότυπο  τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του 5ου ΓΕΛ Ηρακλείου  ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της παιδαγωγικής ομάδας Σχεδίου Erasmus+ KA122 με τίτλο “Volunteering begins at School” και του εθελοντικού οργανισμού «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»: Εταιρεία Νόσου Αlzheimer  Και Υγιούς Γήρανσης Ν. Ηρακλείου. Οι δυο γενιές, έφηβοι και ηλικιωμένοι,  συναντήθηκαν μέσα σε κλίμα πραγματικής συγκίνησης και χαράς, διαγωνίστηκαν μεταξύ τους, χειροκρότησαν ο ένας τον άλλο  και έδωσαν υπόσχεση ότι θα ξανασυναντηθούν.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης ήταν η εκπαίδευση μαθητών/τριών στη διοργάνωση ενός αθλητικού γεγονότος με εθελοντική  προσφορά  καθώς και η μύηση τους στα χαρακτηριστικά που διακρίνουν έναν εθελοντή, όπως η ανιδιοτελής διάθεση  υπηρεσιών, η συνέπεια  στην ανάληψη υποχρεώσεων, η  συνεργατικότητα και  δεκτικότητα στη λειτουργία της ομάδας κά. Επιπρόσθετα, στόχευε στη  συνειδητοποίηση της μεγάλης αξίας που έχει για την τρίτη ηλικία ο συγχρωτισμός της με το κέφι και τη ζωντάνια της νέας γενιάς αλλά και τα οφέλη που οι νέοι αποκομίζουν από την εμπειρία της τρίτης ηλικίας.

Τέλος, οι μαθητές/ τριες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τον εθελοντικό οργανισμό “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, που δραστηριοποιείται στην  ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  για τη νόσο Αλτσχάϊμερ  και τη στήριξη της ευαίσθητης τρίτης ηλικίας για ενεργό και υγιή γήρανση, και να έρθουν έτσι σε επαφή με έναν άλλο, ιδιαίτερα σημαντικό , τομέα  κοινωνικού εθελοντισμού.