ΑνακοινώσειςΕυρωπαϊκά Προγράμματα

Το 5ο ΓΕΛ  στην …  Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου-  EUROPAS TEENS 2023

Το 5ο ΓΕΛ Ηρακλείου συμμετείχε μαζί με έξι Λύκεια της Κρήτης στην προσομοίωση  Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που διοργανώθηκε στο Ηράκλειο, στις 9 και 10 Δεκεμβρίου, από το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – Ι.R.T.E.A. σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct της Περιφέρειας Κρήτης.

Με θέμα  «Συμμετοχική δημοκρατία και Ευρωεκλογές 2024: Ο ρόλος των νέων στη διαμόρφωση της Ευρώπης του μέλλοντος»  μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου πήραν τον ρόλο Ευρωβουλευτών και με κριτική ματιά  μετά μακρά συζήτηση  διατύπωσαν  τις προτάσεις τους,  προκειμένου να  αξιοποιηθούν από το Europe Direct για την προώθηση της φωνής των νέων σε τοπικό, διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πάνω απ’ όλα όμως βίωσαν μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς τους δόθηκε η ευκαιρία να επεκτείνουν και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, να ασκήσουν στην πράξη τις διαπραγματευτικές τους ικανότητες μέσω καινοτόμων διαδραστικών δραστηριοτήτων, να αντιληφθούν τον τρόπο λειτουργίας των Ευρωπαϊκών Θεσμικών Οργάνων και κυρίως του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καθώς και τη δυσκολία στη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων/Διδασκουσών συγχαίρουμε  θερμά τους μαθητές/τριες μας για την εξαιρετική τους παρουσία . Όσο υπάρχουν νέοι και νέες με κριτική και καθαρή σκέψη, όραμα, ενσυναίσθηση, υπευθυνότητα και όνειρα υπάρχει ελπίδα ο κόσμος μας να γίνει καλύτερος.

IMG a9e2ca1cd89b27954b0d85da1b668f8b V
DSC 0571